Австрийската полиция работи по подозрение за сериен убиец в столицата Виена.

...
Австрийската полиция работи по подозрение за сериен убиец в столицата Виена.
Коментари Харесай

Полицията във Виена издирва сериен убиец на бездомни хора

Австрийската полиция работи по съмнение за сериен палач в столицата Виена. Поводът са три набези против бездомни хора през последния месец.

Първото нахлуване е от началото на юли месец, второто се е случило в средата, а последното напедение е от 8 или 9 август. Последната жертва - 55-годишен мъж, открит в нощта на 9 август - е умряла през вчерашния ден вечерта в болница. Нападенията са осъществени против двама мъже и една жена.

Полицията подозира един причинител или група, само че във всеки случай свързва всичките набези. Общото е освен профила на жертвите - бездомници, които спят по улиците на Виена, само че и начинът на осъществяване на убийствата - с хладно оръжие. Всички жертви са с тежки прободни рани, направени им, до момента в който са спели в спални чували.

В тази връзка неправителствени организации, които работят с бездомните хора във Виена, предлагат на клиентите си да се събират на групи и да не се отделят. Най-голямо скупчване на бездомни има по традиция на " Марияхилфер щрасе " - най-дългата комерсиална улица в Австрия, както и в покрайнините на два от парковете, които граничат с нея. Но точно там е осъществено едно от нападенията. Другото нахлуване е наоколо до метростанция още веднъж в централните елементи на столицата, само че полицията във Виена не популяризира детайлности от следствието си. Предполага се, че има видеозаписи на най-малко едно от нападенията.

Дали става въпрос за индивидуален сериен причинител, за група или за независими закононарушения, не можеше да се каже до петък - разследванията се водеха във всички направления. Говорителят на виенската прокуратура Нина Бусек обаче удостоверява, че и трите случая са обединени в едно следствие.

Около 10 000 са бездомните във Виена, като местата в общинските заведения са цялостни. През зимата местата за спане и настаняване се усилват с 1000, само че на този стадий градските управляващи не дават информация от съображения за сигурност дали ще създадат това и през лятото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР